Asuntomessut tulevat – Miksi / Mitä yrityksen

tulisi tietää?

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

Vuosittain pidettävät Suomen Asuntomessut antavat selkeän hyödyn messupaikkakunnan yrityselämälle, matkailulle, työllisyydelle ja ennen kaikkea paikkakunnan näkyvyydelle ja imagolle.

Viime vuosina Asuntomessuilla on vieraillut 114 000 – 158 000 kävijää. Messuvieraat käyttävät yleensä rahaa messualueella 4-5 milj. euroa ja paikkakunnalla 4-4,5 milj. euroa. Poikkeuksina tästä ovat olleet mm. Jyväskylän asuntomessut 2014 jolloin messuvieraat käyttivät paikkakunnalla yli 7 milj. euroa ja Kokkola 2011 yli 10 milj. euroa. Suurimmat rahankäyttökohteet ovat olleet majoitus, ruokailu ja ruokaostokset. Seinäjoella nähtiin merkittävä nousu myös vaate/kenkäkauppojen myynnissä.

Runsas yleisömäärä näkyy messukunnissa myös kesäturistien määrässä. Muun muassa yrittäjät ja majoitusliikkeet hyötyvät liikevaihdon kasvusta.

Mikkelin messuja koskeva info löytyy osoitteesta: www.mikkeli.fi/asuntomessut
Huom. messuinfoa päivitetään jatkuvasti.

Kuinka yritys/organisaatio voi olla messuilla mukana?

Palveluntuottajana: Yritykset, jotka haluavat tarjota tuotteitaan tai palveluitaan messurakentajille voivat tehdä sen täyttämällä Palvelutori-ilmoituksen täällä tai sähköpostilla: piia.aarniosalo@mikkeli.fi. Projektikoordinaattori Piia Aarniosalo välittää ilmoitukset kaikille messurakentajille.

Ilmoitusten tulee olla joko valmiiksi tehtyjä liitetiedostoja tai haluttuun muotoon tehtyjä tekstejä. Tarvittaessa Piialta saa myös rakennuttajien yhteystiedot. Urakoitsijoiden yhteystietoja ei ole tarjolla.

Näytteilleasettajaksi messuille: Näyttelyasuntojen lisäksi Asuntomessuilla on erilaisia näytteilleasettajapaikkoja, jotka tulevat myyntiin 15.11.2016, hinnat täältä. Kaikkien näyttelypaikkojen myynnistä vastaa Osuuskunta Suomen Asuntomessut, yhteyshenkilö myyntikoordinaattori Tanja Sund, p. 040 582 4349 tai tanja.sund(at)asuntomessut.fi.

Oheiskohteet:
Kenkävero:
varattavissa 3 myyntipaikkaa/päivä pihalla (Kenkäveron teltoissa), 49 e/päivä, paikkamyynti vain Kenkäveron verkkokaupan kautta vuodenvaihteen jälkeen, tarkoitettu käsityöyrittäjille
Mikkelipuisto: suunnitelmat tarkentuvat vuoden loppuun mennessä, vuokrapaikat suunnattu puutarha- ja viheralan yrityksille sekä liikunta- ja hyvinvointiyrityksille ja -palveluille, yhteyshenkilö Kirsi Olkkonen, puh. 0440 300 249.

Mainostajaksi: Messualueella on tarjolla myös maksullista mainostilaa, lue lisää täältä.

Asiakaskutsukortti: Asiakaskutsukortti on hyvä tapa hoitaa sidosryhmä- ja asiakassuhteita. Asiakaskutsukortit oikeuttavat kertasisäänpääsyyn messujen aukioloaikoina. Lisätietoa täältä.

Yrittäjien kausikortti: Kausikortilla yrittäjä pääsee käymään messuilla kutsuvieraidensa kanssa rajattomasti. Myös kahden päivän lippuja on myynnissä. Pääsyliput tulevat myyntiin jo vuoden 2016 puolella.

HUOM! #kehtaakehuamikkeli -kampanja on alkanut. Kannustamme jokaista kantamaan kortensa kekoon ja kehumaan kotikaupunkiamme. Osoitetaan yhdessä, että Mikkeli on mukava, mielenkiintoinen ja onnellinen kaupunki niin nykyisille asukkaille, muuttajille, asuntomessukävijöille kuin matkailijoillekin. Lisätietoja: www.kehtaakehua.fi

Uutiskirje: Tilaamalla Mikkelin Asuntomessujen uutiskirjeen saa viimeisimmän tiedon siitä mitä Mikkelin asuntomessualueella tapahtuu: www.saimaansivu.fi/uutiskirje.