Eurooppalaisten rahoitusvälineiden hyödyntäminen yritysten ja hankkeiden rahoituksessa

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika 17/10/2019 11:00 - 14:00

Original Sokos Hotel Vaakuna

Torstaina 17.10.2019 klo 11.00-14.00
Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli, auditorio, Porrassalmenkatu 9, Mikkeli

Tule kuulemaan Eurooppalaisten rahoitusinstrumenttien tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille.

Eurooppalainen rahoitus kasvattaa merkitystään suomalaisten yritysten ja hankkeiden rahoituksessa. Eurooppalaisen rahoituksen tuntemus laajentaa suomalaisten yritysten, rahoitusalan sekä investointihankkeiden rahoitusmahdollisuuksia. Heinäkuuhun 2019 mennessä Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR) oli hyväksynyt rahoitettavaksi hankkeita Suomessa yhteensä hieman yli kahden miljardin euron edestä. Tämän odotetaan käynnistävän investointeja maassamme 8 miljardin euron edestä. Rahoitus on kohdistunut niin pk-yrityksille, kuin laajempiin infrastruktuurihankkeisiin useille eri sektoreille.

Tilaisuudessa kuullaan Euroopan komission näkemyksiä Euroopan investointiohjelmasta, Euroopan investointipankin (EIP) keinoista tukea suomalaista elinkeinoelämää, sekä tarkastellaan lähemmin Suomessa pankkien käyttämiä EU:n takausjärjestelyjä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan Finnveran mahdollisuuksista tukea suomalaisia yrityksiä sekä eurooppalaisen rahoituksen hyödyntämistä.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Ohjelma (Lataa ohjelma tästä)

Lounas (klo 11.00-12.00)

Kauppakamarin tervehdys
Teppo Leinonen, Etelä-Savon kauppakamari

Euroopan investointiohjelma ja sen painopistealueet
Vesa-Pekka Poutanen, Euroopan komissio

EIP:n ESIR-rahoituksen edellytyksistä ja välineistä
Jukka Luukkanen, Euroopan investointipankki

Välittäjäorganisaatioiden näkökulmia EU–rahoitukseen
– Tomi Soininen, Suur-Savon Osuuspankki
– Päivi Rauhala, Nordea

Finnveran rooli eurooppalaisen rahoituksen tukemisessa
Mikko Vänttinen, Finnvera Oyj

Tilaisuuden järjestää Etelä-Savon kauppakamari yhteistyössä Euroopan komission, Euroopan investointipankin sekä Finnveran kanssa. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 9.10.2019: https://www.lyyti.in/EU-rahoitus-17102019

Lisätiedot:
ohjelmapäällikkö Valtteri Vento, Finnvera, valtteri.vento@finnvera.fi, +358 29 460 2531
toimitusjohtaja Teppo Leinonen, Etelä-Savon kauppakamari, teppo.leinonen@kauppakamari.fi, +358 44 770 0592