Kauppakamarin Veropäivä

Kauppakamarin Veropäivä

Aika:                 Perjantai 15.12.2017 klo 9:00-16:00
Paikka:            Xamk / Mikpolisali, Patteristonkatu 2, Mikkeli

Kauppakamarin Veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista!

Verotuksessa menettelyuudistukset jatkuvat. Verotus päättyy jatkossa joustavasti verovelvolliskohtaisesti ja veronkorotuksia koskeva sääntely uudistuu. Tulolähdejaon poistaminen etenee ja veropäivässä tarkastellaan tulolähdejaon ongelmia sekä niiden ratkaisuvaihtoehtoja. Lisäksi etsitään vastauksia yritysten sukupolvenvaihdosten uusiin ja vanhoihin tulkintakysymyksiin. Lopuksi arvioidaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Kirjanpito- ja tilinpäätösosiossa käydään käytännönläheisesti läpi tilinpäätökseen sisältyviä olennaisimpia ja haasteellisimpia kysymyksiä. Lisäksi käsitellään sitä, miten kirjanpitolain uudistuneet säännökset ovat käytännössä vaikuttaneet talouden ammattilaisten työtehtäviin niin tilikauden aikana kuin tilinpäätösten laadinnan yhteydessä. Päivän aikana käsitellään myös kirjanpitolautakunnan antamia uusia yleisohjeita ja lausuntoja.

Päivän asiantuntijoina toimivat:

Veroasioista vastaava johtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamarista ja KTL Risto Walden, Bilanssi Oy:stä.

Ajankohtaisen talouskatsauksen pitää ekonomisti Tuuli Koivu, Nordea.

8.30                    Aamukahvi ja ilmoittautuminen

13:00  Sukupolvenvaihdosten verotus – uudet ja vanhat ongelmat

• Verohallinnon ohjeistus
  • Yritystoiminnan jatkaminen eri yhtiömuodoissa
  • PerVL:n huojennus vai metsälahjavähennys?

KTL Risto Walden, Bilanssi Oy

13:45 – 14:15 Kahvi

14:15  Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä

• Haasteelliset asiat kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
  • Havaintoja uudistetun kirjanpitolain soveltamisesta yritysten taloushallinnossa
  • Uusimmat kirjanpitolautakunnan lausunnot ja yleisohjeet

KTL Risto Walden, Bilanssi Oy

16:00                 Koulutuspäivä päättyy

HINNAT: kauppakamarin jäsenet 300 €, normaalihinta 390 €.
Hintoihin lisätään alv 24 %. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutetaan koulutuksen jälkeen.

ILMOITTAUTUMINEN 1.12.2017 mennessä: https://www.lyyti.in/Veropaiva_15122017_Mikkeli

Peruutusehto kaikkiin maksullisiin tapahtumiin ja koulutuksiin:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista kursseista perimme 50 % osallistumismaksun. Kolme päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen perutuista kursseista tai jos osallistuja/ilmoittautunut jättää tulematta paikalle, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Paikan voi tarvittaessa luovuttaa toiselle henkilölle, ilmoittamalla muutoksesta kauppakamarille (pl. HHJ -koulutukset). Peruutukset kirjallisesti (esim. sähköpostilla).

Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Yhteistyössä: