Yrityksen tietoturvaosaamisen ajankohtaispäivä

Päiväys ja aika 27/11/2019 09:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto

Kategoriat

Koulutuksen järjestää Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Etelä-Savon kauppakamarin kanssa.

27.11.2019 09:00 – 16:00
Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Tässä koulutuksessa päivitetään tietoturvaosaaminen ajan tasalle!

• Miten turvaat mobiililaitteesi?
  • Miten varmistat työasemasi tietoturvan?
  • Hallitsetko työssäsi tietosuojalain asettamat vaatimukset?

Tietohallinto, mikrotukihenkilöt, verkkopalvelujen ja älypuhelinten käyttäjät sekä kaikki tietotekniikkaa työssä ja vapaa-ajalla käyttävät henkilöt.

Jokaisen yrityksen työntekijän on hyvä päivittää säännöllisesti oma osaaminen tietoturva-asioissa. Tietovuodot ovat jokaiselle yritykselle riski. Tietoturvasta huolehtiminen ja riskeihin varautuminen on yhä tärkeämpää jokaiselle yritykselle. Myös lainsäädäntö asettaa yhä uusia velvoitteita tietojenkäsittelyn huolellisuudelle. Kyberturvallisuus tarkoittaa tietoturvan ulottamista yhteiskunnan peruspalveluihin ja sen merkitys kostuu myös kansallisen turvallisuuden näkökulmasta.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi tietoturvan tärkeimmät ilmiöt, ajankohtaiset uhkat sekä annetaan ohjeita ja vinkkejä suojautumiseen. Käsittelytapa on käytännönläheinen eikä osallistujilta edellytetä teknistä osaamista.

Tietoturvassa sinäkin olet etulinjassa

• käyttäjien ja IT-tuen ohjeistaminen tietoturvaan
  • ajankohtaiset sähköposti- ja Office 365 -huijaukset
  • valelaskut, CEO Fraud ja yritysten suojautuminen
  • henkilö- ja potilastietojen suoja – älä riko lakia vahingossa
  • kyberturvallisuus ja huoltovarmuus eri organisaatioissa

Mobiililaitteiden turvallisuus

• puhelinten tietoturvariskit ja päivitykset
  • tarvitaanko älypuhelimessa tietoturvaohjelmaa?
  • onko iPhone turvallisempi kuin Android?
  • puhelimen paikannus, lukitus ja etätyhjennys
  • omien puheluiden nauhoittaminen

Työaseman tietoturva

• miten keksin hyviä salasanoja ja vältän huonot?
  • salasanojen takaovet, hallinta ja manageriohjelmat
  • keyloggerin käyttö ja havaitseminen
  • laitevarkaudet, levyn salaus ja turvallinen tyhjentäminen
  • tietoturva etätyössä, työmatkoilla ja ulkomailla

Ajankohtaisia tietosuoja-asioita

• kokemuksia ja havaintoja tietosuojalaista
  • tietosuojavastaavan tehtävät ja vastuut
  • nettikäytön valvonta ja tunnistetietojen käsittely
  • toimintatavat, kun havaitaan tietosuojaloukkaus
  • viranomaisilmoitusten tekeminen

Tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen, Petteri Järvinen Oy. Järvinen on kirjoittanut yli kolmekymmentä kirjaa tietotekniikasta ja tietoturvasta.

Hinta
215 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, iltapäiväkahvin ja osallistumistodistuksen. Etelä-Savon kauppakamarin jäsenille koulutuksen hinnasta 10 % alennus, muista mainita ilmoittautuessasi jäsenyydestä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 13.11.2019 mennessä: http://www.mikkelinkesayliopisto.fi/koulutukset/tietoturvaosaamisen-ajankohtaispaiva

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 13.11.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.