Haku käynnissä  JC-kiltaan nyt, hakuaikaa on 4.12.2016 saakka.


JC KILTA – NUORKAUPPAKAMARILAISEN VASTUULLISTA VAIKUTTAMISTA

Etelä-Savon kauppakamarin JC-kilta on tulevaisuuden tekijöiden kilta, joka koostuu maakunnan kolmen nuorkauppakamarin (Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna) jäsenistä. Perusideana on, että JC-kiltaan hakeutuneet nuorkauppakamarilaiset edustavat kiltaa jokaisessa valiokunnassa ja jokaisen osaston hallituksessa. Osastoja Etelä-Savon Kauppakamarilla on Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. JC-kiltalaisella on mahdollisuus osallistua kauppakamarin muuhun toimintaan, kuten kauppakamarin koulutuksiin ja tilaisuuksiin sekä päätöksentekoon. Kilta auttaa molempia järjestöjä vahvistamaan omaa toimintaansa. JC-killan kautta kauppakamarin edunvalvontaan ja toimintaan saadaan tuoreita näkemyksiä. Killan avulla nuoremmilla taas on mahdollisuus oppia kokeneemmilta yritysjohtajilta. Killan toimesta voidaan myös tehdä omia tapahtumia/tempauksia/projekteja.

Mahdollisuus vaikuttaa

Osallistumalla ja olemalla aktiivinen tutustuu alueemme elinkeinoelämän vaikuttajiin ja päättäjiin. Valiokuntatyöskentelyn kautta kiltalaiset voivat tuoda omia nuorten aikuisten ajatuksia esiin. Vaikutusmahdollisuudet maakunnan kehittämiseen ja edunvalvontaan ovat valiokuntatyöskentelyssä yksi keskeisistä asioista. Näihin kiltalaiset pääsevät antamaan oman panoksensa ja verkostoitumaan samalla alueemme johtaviin toimijoihin.

Mahdollisuus kouluttautua

Etelä-Savon Kauppakamari järjestää vuosittain useita korkealaatuisia koulutuksia jäsenilleen joihin JC-kiltalaisetkin ovat erittäin tervetulleita. Päivän tai parin mittaiset ajankohtaispläjäykset ovat ammattitaitoisesti järjestetty ja samalla oivia tilaisuuksia verkostoitua. Kauppakamarin HHJ-kurssi eli Hyväksytty Hallituksen Jäsen -kurssi taas on pidempi koulutusrupeama, joka huipentuu HHJ-tenttiin Tampereella. HHJ:ssa oppii hyvää hallintotapaa ja vastuullista hallitustyöskentelyä käytännönläheisesti.

Hakuaika käynnistyy… Kiinnostuitko?

 JC kiltaan haetaan seuraavalla kaksivuotiskaudelle (2017-2018) uusia tekijöitä nyt! Hakuaika on 4.12.2016 saakka. Jos kiinnostuit toiminnasta ja sinulla voisi olla annettavaa, kirjoita vapaamuotoinen hakemus viimeistään hakuajan päättymiseen mennessä JC-killan puheenjohtajalle Helena Skopalle osoitteeseen helena.skopa(at)skopa.fi

Hakemuksesta tulee ilmetä:
– Yhteystiedot: nimi, nuorkauppakamari, työnantaja ja –tehtävät, osoite, puhelin, sähköposti
– Miksi juuri minä – tavoitteet ja valmiudet
– Valmius osallistua valiokuntiin arkena päiväsaikaan sekä ajankäyttö JC-kiltatatoimintaan
– Miten tuot nuorkauppakamaria esille
– Mitä odotat toiminnalta ja mikä olisi hakijan ehdottama juttu, joka voitaisiin toteuttaa yhdessä kauppakamarin kanssa

Killan uudet jäsenet valitsee nykyinen JC-kilta ja valintaraadin puheenjohtajana toimii edelleen Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Markku Kakriainen. JC -killan jäsenistä vaihtuu vuosittain puolet, jotta kaksivuotiskaudella on aina puolet ”uusia” ja puolet ”vanhoja” jäseniä.

Lisätietoja:
JC-killan puheenjohtaja Helena Skopa
helena.skopa(at)skopa.fi
040-7398843