Mielenkiintoisia aikoja Liikenne – ja viestintävaliokunnalla


Savonlinnan rinnakkaisväylän työn aloittamisesta lähtien on maakunnassa tapahtunut rakentamista tosi paljon. Jo vähän ennen tätä saatiin Kyrönsalmeen toinen silta, nyt on sitten Laitaatsalmeen saatu uudet sillat ja syväväylä on siirretty sinne, turvallisuus paranee vesiliikenteessä ainakin yli 100 %.

Samaan aikaan on saatu valmiiksi Vekaransalmen silta ja näin yksi lossi jää pois ja puutavaran kuljetuksetkin paranevat sekä maalla että vesillä.

Ja viitostietäkin on vihdoinkin saatu työn alle ja valiokunta pääsi viime kokouksessa ajamaan  Nuutilanmäki – Visulahti välin läpi ja joukolla todettiin että komea väulä on tulossa ja kun loppuosa Juvalle saadaan valmiiksi niin viitostie on sitten valmis.

Nyt voidaan sitten siirtyä valtatie neljäntoista kimppuun, ensimmäinen suunnittelu seminaari on pidetty ja toinen piakkoin tulossa mutta luulen että tälle osuudelle tulee kiire ja aikaistaminen on edessä koska Parikkalan kansainvälinen rajanylitys paikka avataan muutaman vuoden kuluttua ja se kyllä lisää liikennettä välillä Särkisalmi – Juva, ja tätä meidän on yritettävä aikaistaa tuntuvasti.

Ja kun pääministeri on vielä luvannut rautatiesillan Laitaatsalmeen niin voimme jo nyt todeta että valiokunnan työt jatkuvat erittäin vauhdikkaasti.

Kari Leinonen
puheenjohtaja, Liikenne- ja viestintävaliokunta
hallituksen jäsen, Etelä-Savon kauppakamarin hallitus