Mikkelin alueen johtajat tutustuttavat nuoria johtamistyöhön

Viisi opiskelijaa pääsee seuraamaan 10.5.2017 Mikkelin alueen johtajien työpäivää kauppakamarien, nuorkauppakamarien ja YES-verkoston Tuhat nuorta johtajaa -kampanjassa. Nuoret pääsevät tutustumaan Mikkelin kaupungin sivistystoimen, Tmi SaaraLiun, Etelä-Savon ammattiopiston, Mäntyharjun seudun elinkeinojen kehityksen ja Call Waves Solutions Finlandin johtamiseen.

“Päivä on nuorelle tilaisuus kokea, mitä johtajuus tänä päivänä on. Johtajat puolestaan saavat tilaisuuden pohtia omaa asemaansa ja kehittymistään johtajana”, Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Markku Kakriainen kertoo.

Kampanjassa nuori osallistuu johtajan todelliseen työpäivään ja pääsee seuraamaan johtajan arkea – tutkimaan, kokemaan ja oppimaan. Johtaja antaa osallistuvalle nuorelle esimerkin siitä, millaista johtajuutta ja taitoja työelämässä tarvitaan. Nuorelle päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus miettiä, mitä johtajuus tarkoittaa käytännössä ja millaisia taitoja työelämässä tarvitaan sekä saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Hanketta pilotoidaan nyt useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Mukana on toukokuussa noin 150 johtaja–opiskelijaparia. Tonni on tarkoitus saada täyteen marraskuussa, viikolla 46, jolloin hanke huipentuu täyteen toteutukseensa. Mikkelin alueella tavoitteena on saada vähintään 15 johtaja-nuoriparia marraskuun toteutusviikolle.

Kampanja on jatkoa Nuorkauppakamareiden aiemmin toteuttamalle Päivä Johtajana -kampanjalle, josta on Mikkelissä saatu aiempina vuosina hyviä kokemuksia:

”Mahtavaa, että opiskelijoille tarjotaan tämänkaltaisia mahdollisuuksia kokea ja nähdä uutta, joka varmasti vaikuttaa uravalintoihin tai ainakin saa ajattelemaan asioita. Päivä oli ainakin itselle kokemusrikas ja mieluisa”, toteaa yksi viime vuoden nuorista.

“Haastamme kaikki johto- ja esimiestehtävissä tai projektien vetovastuussa toimivat henkilöt mukaan tarjoamaan ainutkertaisen mahdollisuuden alueemme nuorille! Marraskuun toteutusviikolle voi jo ilmoittautua”, Markku kannustaa. Ilmoittautuminen on jo avoinna myös nuorille.

Lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan: http://1000nuortajohtajaa.fi/