Tapahtumia kansainvälisyyteen


Maailman markkinat 19.8.2016

Team Finland-tilaisuus, fokuksessa Yhdysvallat ja Kanada.

Valtavat markkinat, teknologinen kehitys ja riskipääoman saatavuus tekevät Yhdysvalloista Suomelle tärkeän kauppakumppanin ja investointikohteen. Yhdysvaltain itäosa muodostaa talousalueen, jonka yhteenlaskettu bruttokansantuote vastaa noin 70 prosenttia EU:n bruttokansantuotteesta. Maan länsiosan globaali merkitys kasvaa jatkuvasti, kattaen yli 75 miljoonan kuluttajan kasvavan markkinan. Kanadan talous on pysynyt lievässä kasvussa öljyn ja raaka-aineiden hinnan kovasta kasvusta huolimatta. Kanada kehittää pohjoisten ja arktisten alueiden infrastruktuuria luoden uusia yhteistyömahdollisuuksia suomalaisille.

Maailman markkinat on ulkoministeriön vuosittain julkaisema kansainvälisten kauppa- ja taloussuhteiden katsaus. Se valottaa maailmantaloudessa, kauppapolitiikassa ja yksittäisillä markkinoilla tapahtuvia muutoksia. Tämänvuotisen julkistamistilaisuuden teemana on Yhdysvallat ja Kanada. Tilaisuudessa Suomen suurlähettiläät Kirsti Kauppi (Washington), Jukka Pietikäinen (New York), Juha Markkanen (Los Angeles) ja Ottawassa suurlähettiläänä 1.9. aloittava Vesa Lehtonen kertovat maiden toimintaympäristöstä ja markkinanäkymistä. Lisäksi paikalla on yritysedustajia jakamassa kokemuksiaan.

Vuoden 2016-2017 Maailman markkinat -kirja julkaistaan perjantaina 19.8. klo 8.30-12.00 järjestettävässä tilaisuudessa. Paikka: Ulkoministeriön viestintäosasto Kanavakatu 3 C.

Lue lisää.

Finnish Business in Moscow  20.10.2016

Finnish Business – suurtapahtuma järjestetään 20.10.2016 jo kuudetta kertaa – tänä vuonna Moskovassa – ja se toteutetaan Team Finland -yhteistyönä. Samalla kruunataan Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toiminnan 70-vuotisjuhlavuosi ja pitkä tie maiden välisen kaupan edistäjänä. Finnish Business on suurin suomalais-venäläinen vuotuinen yritystapahtuma Venäjällä.Osallistujayritysten ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Mukaan tapahtumaan lähtee jälleen joukko eturivin suomalaisia ja venäläisiä yrityksiä. Seuraa tapahtuman omia nettisivuja, jonne päivitämme ohjelma- ja osallistujatietoa koko ajan: www.fbrussia.fi