Toimitusjohtajan terveiset: Carpe Diem


Hyvät ystävät, kylänmiehet ja naiset!

Nyt on aika tarttua hetkeen ja hankkia osaamista ja kilpailuetua Etelä-Savon kauppakamarin järjestämissä koulutustilaisuuksissa ja tapahtumissa – ne ovat myös erinomaisia hyödyllisten verkostojen rakentamis- ja ylläpitoalustoja.

Etelä-Savon kauppakamarin slogan on ”Väylän avaaja ja suunnan näyttäjä”. Haluamme olla mukana jäsentemme menestyksen rakentamisessa. Tavoitteemme on myös ennakoida lainsäädännössä ja ympäröivässä maailmassa tapahtuvia muutoksia. Yhtenä esimerkkinä on Yhteiskunta- ja yritysvastuu -koulutusohjelman kehittäminen. 
10084310143_277ff39e5f_m

Keskuskauppakamarin johtaja Anne Horttanainen on avainpaikalla näkemässä yritysten tulevia kilpailukykyhaasteita.

– Lainsäädäntö muuttuu yritysten yhteiskuntavastuun huomioimisen osalta. Yli 500 työntekijän yritysten tulee raportoida tilinpäätöksensä yhteydessä kuinka he ovat ottaneet toiminnassaan huomioon yritysvastuun eli talous-, sosiaali -ja ympäristönäkökulman.

Mitä tämä vaikuttaa pk –yrityksiin?  Johtaja Anne Horttanaisella on siihen vastaus:

– Suuryrityksen toimitusketjussa mukana olevan pk -yrityksen tulee entistä useammin todistaa yhteiskuntavastuun huomioonottaminen toiminnassaan. Näinhän on käytäntö laadun varmistamisen osalta tänä päivänä.

Eräät eteläsavolaiset kasvua hakevat pk –yritykset ovat olleet eturintamassa kehittämässä yhteiskuntavastuutaan kilpailukykytekijänä. Hyvänä esimerkkinä Suomen Talotekniikka, joka voitti 1. yritysten yhteiskuntavastuukilpailun ja on siitä ylpeä – eikä suotta. Ote yrityksen nettisivuilta:

STT_yvastuu

Jatkoksi tälle kilpailulle Etelä-Savon kauppakamari on yhteistyökumppaniensa kanssa kehittänyt Yhteiskunta- ja yritysvastuu -koulutusohjelman, (YYVA), mikä alkaa syyskuun 8. päivä. Ja seuraavat päivät ovat syyskuun 21. päivä, syyskuun 30. päivä ja päätösjakso 7. lokakuuta.

Carpe Diem ja osallistu!

Toimiva ja osaava hallitus on yritysjohdon ja omistajien tukena ja tuo myös menestystä ja kilpailuetua. Kauppakamariryhmä on toteuttanut useita vuosia erittäin suosittua ja arvostettua hyväksytyn hallitusjäsenen eli hyvän hallitusjäsenen koulutusohjelmaa HHJ. Tämän syksyn kurssin päätösjako oli Pieksämäellä 12.8.2016. Kurssin osanottajat antoivat erinomaisen palautteen ohjelmasta.

Aktiivinen HHJ -kurssi keskustelemassa erinomaisen luennon pitäneen Pekka Hietalan kanssa.

HHJ_paatos

Carpe Diem ja osallistu HHJ -puheenjohtajakurssille 17.-18.11.2016 Mikkelissä.

Ja lisää avartavia hetkiä on tulossa. Itä-Suomen hallituspartnerit, Etelä-Savon kauppakamari ja Etelä-Savon Yrittäjät järjestävät hallitusaamun 17.11.2016. Lisätiedot päivittyvät Mitä, missä, milloin? -sivulle.

Ja lisää tulee…

Kaupan ja palvelualan kesäpäivät Mikkelissä 29.8.2016. Mielenkiintoisimpana puhujana on Keskon pääjohtaja Mikko Helander. Tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen kaikkiin tapahtumiin ja koulutuksiin täältä.

Carpe Diem Markku Kakriainen