Varkauden ja Pieksämäen kauppakamariosastot tiivistävät yhteistyötä

Keski-Savon kauppakamariosastot Varkaudessa ja Pieksämäellä yhdistävät voimiaan pitämällä tästä lähtien joka toisen kokouksen yhdessä. Yhteiskokouksilla haetaan synergiaetuja: molemmat kauppakamariosastot painiskelevat pitkälti samojen asioiden kanssa ja näkevät alueellisen yhteistyön lisäämisen kaikilla tasoilla tärkeänä alueen elinvoimaisuuden kehittämisen kannalta. Samalla vahvistetaan sidettä Kuopion alueen ja Etelä-Savon kauppakamareiden välillä

Lähentymisellä saadaan ensikäden tietoa naapurikaupungin elinkeinoelämän tilasta ja suunnitelmista. Jatkossa pyritään yhteisiin projekteihin ja ulostuloihin alueen elinvoimaisuuden kehittämiseksi. Molemmilla kauppakamariosastoilla säilyy omat hallitukset, vaikka yhteistä agendaa ajetaankin.

Taustalla lähentymisessä on huoli alueen tulevaisuudesta. Elinvoimaisesta teollisuudesta huolimatta Varkaus ja Pieksämäki lähialueineen kuuluvat muuttotappiokuntiin, eikä ammattitaitoista työvoimaa löydy helposti. Samalla halutaan antaa alueen kaikille toimijoille selkeä viesti siitä, että jotain täytyisi tehdä nykykehityksen muuttamiseksi.

Ensimmäinen yhteinen kokous pidettiin 18.5.2018 Leppävirralla ja sen puheenjohtajana toimi Varkauden kauppakamariosaston puheenjohtaja Jarkko Tehomaa. Kokouksessa käsiteltiin alueiden elinvoimaa, elinkeinoja, palveluita ja koulutusta sekä näihin liittyvää kauppakamariosastojen yhteistä toimintaohjelmaa.